Pomoc ohněm zasažené Austrálii pokračuje


Je únor a ty neskutečné požáry, jen s nepatrnými pauzami, bohužel stále pokračují. Naštěstí ne sice v takovém rozsahu, jako to bylo v listopadu až lednu. Ale ať už hoří na „malém" či rozsáhlém území, je to děsivé a ničivé stejně. V současné době ohně nejvíce sužují Canberru a okolí, Snowy Mountains a opět Eden a část South Coast.
 


Počasí je skutečně jako na houpačce. Sucha a vedra, která zapříčinila tak rozsáhlé požáry, vystřídaly v polovině ledna velké lijáky, bouřky, kroupy, dust storm. Z extrému do extrému. Jen občas „normální" australské léto.




Sbírky a akce na pomoc Austrálii stále pokračují

Naštěstí také sbírky a akce na pomoc Austrálii stále pokračují. A je skutečně úžasné, že nejen tady v Austrálii, ale např. i v České republice. A samozřejmě nejen tam. A když už jsem tady v Sydney, tak jen pro zajímavost krátké info o charitativním koncertě plném hvězd, který se bude konat 16.2.2020.



Koncert Ondřeje Smeykala

A shodou okolností ve stejný den, jen malinko dále od Austrálie, bude také zajímavý koncert. Ano, tam – ne sice za tou duhou - ale kdesi na severní Polokouli uprostřed Evropy v jednom městě – hm jmenuje se myslím Praha – proběhne koncert Ondřeje Smeykala, a to v již legendárním divadle Semafor. 16. 2. 2020.



Aussie and Kiwi Film Fest

Také náš festival, tj. Aussie and Kiwi Film Fest, nezůstal stranou. Jde přece o pomoc zemi, jejíž kinematografii se snažíme už 7 let představovat divákům v České republice.

Mí kolegové připravili projekci filmu „Charlieho země", a to v pondělí 10. 2. 2020 od 18 hod v kině Ponrepo. Výtěžek ze vstupného bude věnován do veřejné sbírky, kterou má pod záštitou ZOO Praha.



Ano, a právě této sbírce se přece jen musím opět věnovat malinko více. Protože je naprosto neuvěřitelné a krásné, kolik se podařilo pražské ZOO do dnešního dne (tj. 3.2.2020) vybrat. Částka už dosáhla téměř 15 mil korun. Což je přibližně necelý 1 mil AUD. A je dost dobře možné, že během toho, co já tady píšu svůj příspěvek, se částka zase zvětšila. Vážně nádherné číslo. Neuvěřitelná pomoc a v mnoha případech od lidí, kteří Austrálii nikdy nenavštívili. Což je až dojemné. Dokonalé. Když se podíváte na stránky ZOO Praha, přečtěte si reakci pana ředitele, jak i on je zaskočen tím, kolik se už vybralo. Hlavně se tam dozvíte, kam peníze jdou a jak jsou ve spolupráci s australskou stranou rozdělováno.



Sbírka na pomoc Austrálii, kterou pořádá ZOO Praha, pokračuje. Přispět můžete nejen tím, že pošlete peníze na toto konto, ale i tím, že přijdete 10. 2. 2020 do kina Ponrepo na zajímavý film. Takže vlastně pomůžete Austrálii a ještě se dozvíte zajímavé věci o této zemi. Vstupenky budou v prodeji v kině Ponrepo od 16,30 hod v den projekce A vstupenka = příspěvek na konto Pomozte s námi australské fauně postižené požáry.


Mrkněte se taky sem:
http://aussiefilmfest.cz/pomahame-jim-prezit-projekce-charlieho-zeme-pro-ohrozenou-faunu-a-floru-australie/
https://www.zoopraha.cz/aktualne

Komentáře