Já sním o Vánocích letních



Já sním o Vánocích letních. Vánocích, jaké jen ze Sydney znám...

Letní Vánoce, tak to je vážně nádhera! Pláž, sluníčko, Santa na surfu, poslech Christmas carols bez omrzlin, ale naopak, ve znamení zmrzlin. Místo svařeného vína krásně vychlazený drink.

Letošní rok mě díky covidu čekají Vánoce zimní. Brrrr. Co se dá dělat. O těch krásných letních budu jen snít zalezlá doma u kamen.



Zahřeju se jedině tak u pečení vánočního cukroví. A potom s mísou připravených dobrot u pohádek. No řekněte, umíte si představit Vánoce bez pohádky? Já teda moc ne.

Ať už jsme na kterékoliv straně zeměkoule, pohádka a Vánoce patří k sobě.

Loňské Vánoce mi nadělily mimo jiné i jednu nádhernou dětskou knížku. Roztomilá australská verze známé klasické vánoční pohádky. Rozhodla jsem se, že se o ni s vámi podělím.



Jistě všichni znáte slavnou Hoffmannovu pohádku „Louskáček a Myší krá". Ta se stala také námětem pro jeden z nejznámějších baletů. A že autorem hudby je P.I.Čajkovskij nemusím dodávat. Většina světových divadel právě ve vánočním čase tuto baletní pohádku zařazuje do svého programu.

Louskáček je už nedílnou součástí času vánočního. A to i v Sydney.



Právě „Louskáček a Myší král" je předlohou této kouzelné australské pohádky. Víc prozrazovat nebudu. Zatím si co nejkrásněji užívejte tajemný čas adventní.



A za týden zase přijďte. Společně otevřeme knížku a vstoupíme do roztomilého „aussie" pohádkového příběhu. 



Komentáře