Začalo to v Sydney v roce 1998




Blog. Blog o Austrálii. Dobře, ale není jich už příliš? Co bych zrovna já mohla přinášet nového? A vůbec - proč právě já mám být autorkou dalšího “aussie“ blogu? Samotnou by mě to nenapadlo.



Přemluvili mě mí přátelé – když si asi před dvěma roky vyžádali, abych psala takové „deníčky“ z mých pobytů v Austrálii. 2 roky jsem se k tomu odhodlávala – no a letos, právě když jsem opět byla doma – doma je totiž pro mě právě tam downunder – jsem se k tomu díky kamarádovi Davidovi konečně odhodlala.



Nebojte se, nebude to ani další blog popisují cesty do a po Austrálii ani blog plný faktů o této úžasné zemi. To si každý, kdo chce, může najít na wikipedii nebo v knihách a průvodcích. Byla bych ráda, kdyby se mi povedlo vytvořit takový spíše „fotoblog“, který bych občas doplnila o postřehy a pocity z mého více než dvacetiletého života s Austrálií.

Takže vlastně už pohled australské pamětnice. Ano – u mě jde více o pohled domorodce než cestovatele či návštěvníka. A hlavně - o pohled absolutního australského patriota. A protože právě fotografování je mým velkým koníčkem – (a fotit velmi fotogenickou nádhernou Austrálii – to je velká radost) – chci zkusit vytvořit „fotoblog“. Jen mě mrzí, že jsem kdysi více nefotila i jiné části než ty turistické. Mohlo by jít o zajímavou dokumentaci změn – hlavně v Sydney, kde jsem nejčastěji a nejraději.

Dáme si třeba kávičku nebo výborné australské vínko a společně se můžeme vydat tam za tu duhu – do země OZ. Somewhere over the rainbow –ano - právě tam leží jedna krásná úžasná země zvaná Austrálie.

Jste připraveni? 

Takže můžeme začít - nastupovat prosím - tady je jízdenka-vstupenka. A kde jinde začít putování po Austrálii než právě v Sydney. Tam to přece pro mě v roce 1998 začalo.






Komentáře