Austrálie všude, kde jsem!


Musím přiznat, že je malinko paradox, že já, ačkoliv jsem se narodila na území ČR (a ne Austrálie – bohužel) spoustu míst v České republice poznávám až díky Australanům a Austrálii.

Například festival australských filmů mi mimo jiné pomohl objevit kino Ponrepo a nyní i kino Pilotů (ale hlavně mě ještě více seznamuje s australskou kinematografii). Nebo nyní mě hudebníci ze severu Austrálie přivedli na krásné místo na jihu Čech. Kdo Chudenice a okolí nezná – tak vřele doporučuji. Já se tam určitě ještě někdy ráda vydám a vše si projdu – snad i v lepším počasí. Tady se ještě na chvíli zastavím – a potom už vážně rychle - směr Jižní Polokoule. 



 


Přicestuje za mnou

Je to tak, že buď má Austrálie přicestuje za mnou, nebo ji já objevím kdekoliv v Evropě nebo České republice. Zkrátka si ji udělám i tady na Severní Polokouli. Téměř vždy a všude si něco australského najdu. I když samozřejmě být přímo tam – downunder – to je to nejlepší :)

Tak například vždy velmi skvělá káva v KafKafe v Místku přece jen chutná ještě lépe, když se u ní mohu kochat východem slunce v Byron Bay,i když- pravda - „jen“ na fotografiích.

A když už byla káva – tak proč ne teď pivo. A že by rovnou australské? Ve Vídni? Klidně –tady je Aussie pub


Austria isn't Australia



Ale přesně jak na některých suvenýrech správně píšou – „Austria isn't Australia“ To teda skutečně není!!! S tím mohu jen souhlasit. 

Nebo – byla jsem s přáteli v Zurichu, procházíme se městem a v tom ejhle – můj zrak upoutá výloha knihkupectví. Hm – čím asi? 





Odkud jsou tyto fotografie? Australská vlajka, ale Austrálie to není. Že by Praha?

A Rusalka bledá se na jevišti Národního divadla ptá měsíčka, kde je ten její milý...

Ano vidím město veliké... 

Botanická zahrada v Troji a australské rostliny






ZOO Praha – Skvělá zpráva. Buduje se Australská část a má být otevřena v prvním polovině roku 2020. 



Kdy už ale bude ta Austrálie? Navrhuji připravit si na cestu svačinu – např. sandwich – nejlépe australský – tj. s vegemite – a vydat se konečně tam – za tu duhu – do země OZ.

Že by už konečně – Západní Austrálie? Perth – hurá …..



Ouha – to je Perth ve Skotsku. Nevadí, i tady je krásně. Jiná – někde možná příroda malinko připomínající Nový Zéland. Ale tady už …….australská vlajka – a…… ?! 


A zase ne – pořád jsme ve Skotsku. 
Nevadí, z Londýna je když tak zavedena přímá linka (Qantas) do australského Perth. Já bych ale nejraději přece jen australské putování zahájila v místě mého srdce – a to je Sydney.


Ano – tady už je Austrálie: 

Amazing Australia

This is Australia 

A toto je – pro mě – to nejúžasnější město 



Přilétám společně s Mary Poppins 




„Jane is back“ – je toho plná Sydney ☺ 

Home sweet home

Komentáře