G´morning



„So, good mornin', good mornin'!
Sunbeams will soon smile through,
Good mornin', good mornin', to you,"

neboli

„Takže, dobré ráno, dobré ráno!
Sluneční paprsky se už brzy usmějí,
dobré ráno, dobré ráno i vám."



Ano, i takto by mohl vypadat text k mému rannímu příspěvku a ani nemusí pršet (jistě jste poznali text písničky „Good Morning" ze slavného muzikálu Zpívání v dešti). Zkrátka, občas se vyplatí ráno nelenošit, přivstat si a jít se podívat na magický východ slunce. Magický a neuvěřitelný je vždy – nejen u moře. Ale přece jen oceán tomu dodá to něco navíc.

Tady v Sydney není potřeba vstávat až tak brzy. Východ slunce 31.1.2020 byl v 6,14 hod.



A tak si brzičko ráno téměř ještě tmou vykračuji směr Coogee beach. Už je ale vidět, že den pomaloučku polehoučku přichází. Občas mi ještě proletí nad hlavou netopýři. Ale ti už pomalu předávají štafetu papouškům a kookaburras. Jejich veselý křik a „smích" se už nese okolím. Noc se takto krásně mění v další úžasný letní den.

Stačí se procházet nebo si sednout a nechat se tou nádherou vtáhnout do hry. Opona se otevírá a nádherné představení může začít. Dalších slov už není potřeba.







Kdo si myslí, že jsem byla na pláži sama, tak se hodně plete. Tam už bylo pěkně rušno. Nadšení sportovci si tam dávali do těla, my - nesportovci - se kochali nádherou probouzejícího se dne. Sluníčko se schovávalo za mraky, které vypadaly malinko dramaticky. Ale to asi jen proto, aby zážitek z kouzelného rána byl naprosto dokonalý. Potom už bylo modré nebe bez jediného mráčku.





Komentáře