Ještě jeden den v Port Macquarie



Mít tak ještě jeden den v místě zvaném Port Macquarie! To by bylo! Co tedy dát si ještě alespoň takovou „rychloprocházku" po tomto krásném městečku? Pohyb je zdravý a tam je tak krásně.


Nádherné ráno, sluníčko už pomalu vychází.



Den začíná a i městečko se zlehka probouzí.

Miluju toulání ranním městem, a je jedno, jestli je to Sydney nebo Praha nebo toto malé poklidné město. Ranní atmosféra je nepopsatelná, jedinečná. Kavárničky většinou už mívají otevřeno. A já toulání s dobrou voňavou kávou vážně miluju.



Nyní už stačí jen tak si užívat všechnu tu nádheru kolem:







Ale je tady krásně!



Je vidět, že jsme ve městě koal. Nejen že v okolí jsou koaly ve volné přírodě a že je tady The Koala Hospital, ale městečko zdobí i další umělecká díla, a to Koalas Sculpture Trail.

„Hello Koala Sculpture" představuje více než 70 individuálně navržených metr vysokých soch. O jejich jedinečný osobitý charakter se postarali talentovaní australští umělci.




Cílem této nevšední umělecké vycházky je vyloudit úsměv na tváři, pobavit, udělat radost ale také vzdělávat a informovat o situaci koal a vůbec o potřebě chránit přírodu kolem nás.



Zkrátka toto městečko je výtvarnému umění nakloněno, což je vidět na každém kroku.





Ale je tady krásně!!!



Jo, tady jo!!



Nejen uměním je ale člověk živ – občas to chce dát si i něco na zub.





Po skvělém obědě se může pokračovat. Je toho pořád hodně k vidění. Zatím jsem například vůbec nezmínila Roto House. A to by byla škoda.

Nachází se hned vedle The Koala Hospital. Byl postaven pro zeměměřiče Johna Flynna v roce 1891. Jeho rodina dům obývala až do roku 1979. Dům je typickým příkladem pozdně viktoriánského venkovského slohu.







Nyní ještě rychle na chvíli k moři.







Večer už ale bohužel pomalu klepe na dveře. Tak nezbývá než se rozloučit a vydat se zpět. Do Sydney? Nebo snad Melbourne? Prahy?


Videobonus na závěr

Komentáře