Procházka jednou úžasnou botanickou zahradou



Inspirací tohoto příspěvku je fotografie, kterou jsem zakončila svůj minulý článek. Pořídila jsem ji v Royal Botanic Garden. A další téma bylo na světě.

Royal Botanic Garden, Sydney

Pojďme se tedy jen tak v klidu projít touto nádhernou a rozlehlou botanickou zahradou a užít si všechny ty nádherné rostliny, kterých tady je na každém kroku neuvěřitelné množství.



Představuje se nám tady ve své kráse flora jak australská, tak i ta ze všech koutů světa.



Zahrada byla založena v roce 1816. Rozprostírá se na ploše 30 hektarů. Vidíte, že to není žádný malý parčík, ale skutečně rozlehlá botanická zahrada. Moc krásně se zde dá strávit celý den. Procházky, posezení, kafíčko, setkání s přáteli, piknik, oslavy. A to mezi krásnými rostlinami a vše umocněno nádherný výhledy, jak na Opera House tak Kirribilli, a vůbec záliv, city centre apod.





Vstoupit do zahrady můžeme nejen od Opery. Vstupních bran je hned několik (myslím, že jich je 14). Zahrada je tematicky rozčleněna do několika částí. Jen tak namátkou - Herb Garden, Succulent G., Tropical Centre, Rose G., Oriental G. Zkrátka každý si zde najde to své oblíbené místo. Každá tato část by si zasloužila svůj samostatný příspěvek stejně tak jako nádherná budova Government House se svou zahradou.



Pro začátek udělám jen krátkou a rychlou „fotoprocházku". To abych vás už dnes naladila na další toulání fantastickou říší rostlin.



Relax v zahradě tedy může začít




















Ještě závěrem dnešního toulání takový malý dovětek, ke kterému mě inspiroval častý dotaz mých přátel, když viděli mé sydneyské fotografie. Vzhledem k tomu, že se na nich velmi často opakuje Opera House a právě přilehlá Botanic Garden, častým dotazem bylo, jak vysoké je vstupné do zahrady, když si mohu dovolit chodit tam tak často.

Vstup do Royal Botanic Garden je – ano, správně - zdarma.



Tak zase brzy v Botanické na viděnou.



Komentáře