Toto, že je léto? Aneb Aussiealbum 3 – Pláž a slunce



Kdy jste takto modré nebe viděli naposledy? Tady ne severu Moravy se na krátkou dobu objevilo 23.6, a už nám z nebe posílají zase proudy vody.

Ano ano – já vím, velké deště jsme měli i v Sydney v letošním létě. Ale tam netrvaly tak dlouho. A hlavně tam se přece jen vše nějak lépe snáší. I nepřízeň počasí. Zkrátka a hlavně – doma je doma.

Dnes je 24.6.2020 – údajně na severní polokouli vládne léto. Aha - ale kde? Například ve Frýdku-Místku lije a lije,. Nejme vodníci, a tak vlhkost z domu vyháníme topením. V červnu! Zahrada už se pomalu – nebo rychle? – mění v mokřad. Deště trvají již několik dní (jen s tou jednou včerejší krátkou sluneční pauzou).


Čím si zlepšit náladu? Sledováním televize? Ale je tam něco zajímavého? Nevím. Jídlem? No to už zní lépe. Další úžasný australský moučník je totiž už na stole (že by námět pro blog?). Tak už jen uvařit kávu a udělat si relax třeba nad fotografiemi s letní tématikou.

Jo – mám to – udělám další mé tzv. „aussiealbum"  a tentokrát z fotografií musí sluníčko zářit, až bude zrak přecházet.

Pojďme si společně užít léto alespoň prostřednictvím letních fotografií – pláž, slunce, rozpálený písek, osvěžující moře. Zkrátka léto jak má být.


Začnu – jak jinak – v Sydney:



Jsme pořád v Sydney – Botany Bay


Moje milovaná Coogee



Sever Sydney a nádherná a jedním nekonečným seriálem proslavená Palm Beach ("Home and Away")


Chcete South Coast? – Stačí říct – jede se do Batemans Bay



Není nad letní horký den, to miluji ze všeho nejvíce – a když ten den můžu trávit v Sydney – jsem nejšťastnější.





Ale sluníčko už pomalu pluje z té Jižní na Severní Polokouli. Neboli večer se blíží.


A já budu doufat, že někdy sluníčko zavítá i sem.

Komentáře