ZOO Praha – Sbírka na pomoc Austrálii pokračuje



7. 7. 2020 – hezké datum. Jako stvořené pro návštěvu pražské ZOO. Její obyvatelé si na návštěvníky opět zvykají, a tak už jich docela dost bylo k vidění. Darwinův kráter byl hlavním cílem mé návštěvy. Hurá, sláva. Čertíci už přece jen občas ven vyběhli. 



Sbírka na pomoc ohněm zasažené Austrálii se k 17.6.2020 vyšplhala na neuvěřitelnou částku. Však posuďte sami! To je naprosto úžasné. 



U vzdělávacího centra jsou vystaveny fotografie, které se k této pomoci vztahují. Byly pořízeny panem Miroslavem Bobkem při jeho návštěvě Austrálie. Jsou velmi emotivní a ne vždy veselé. Bohužel. Ohně si vyžádaly neskutečné množství uhořelých zvířat. Ale všichni, kteří se do pomoci zapojili, dělali a stále dělají, co je v jejich silách.




Na konto, jejíž výtěžek jde přímo do Austrálie a pomáhá při obnově tamní přírody, je možné penízky stále posílat. Sbírka totiž pokračuje.


Pokud máte zájem pomoci dobré věci – není nic jednoduššího.

číslo účtu: ‪43-6804660247/0100
variabilní symbol: 12020
poznámka pro příjemce: Austrálie

 

Když už se ve svém příspěvku vracím k ničivým požárům přelomu roku 2019 – 2020, musím zmínit jednu smutnou věc. Nedávno mi přišel email z Koala Hospital, Port Macquarie. V něm mi sdělovali, že „můj" Paul bohužel svůj boj o život prohrál. A přitom se tak hezky zotavoval. 

Nedávno jsem na Karlově mostě zahlédla rodinku, jak si fotila plyšovou hračku. Vzpomněla jsem si na malé plyšové koaly, které mám doma. Nejdříve jsem si vymyslela, že je budu brát na výlety a fotit pro blog. Potom mě ale napadlo, že možná bude lepší, když se stanou průvodci nové rubriky „Did you know" – „Věděli jste". Tady by tyto plyšové koaly pojmenované právě podle těch „mých" dvou, které jsem v Koala Hospital adoptovala – Paul a Tasha, sdělovaly zajímavosti z Austrálie.



Ale přiznám se, že úplně nejvíce by se mi líbilo, kdybych s vaší pomocí vymyslela nějakou charitativní akci, která by přinášela penízky na pomoc zraněným koalům v Austrálii. Pokud vás v této souvislosti něco napadne, napište mi to, prosím.

Děkuji...




www.zoopraha.cz
www.koalahospital.au

Komentáře