Konání 7. ročníku festivalu filmů z Austrálie a Nového Zélandu je zatím jeden velký otazník

Foys Sydney 2020

Vybavíte si tuto nádhernou budovu? Kdo byl na zahájení 6. ročníku AKFF, tak ví, že v tomto obchodním domě se odehrával příběh filmu „Ladies in Black". Foy´s – to skutečně býval obchodní dům v Sydney. Určitě se k němu vrátím, protože tato budova si pozornost zaslouží.

Nyní jsme ale v Praze a je podzim zvláštního roku 2020. Podzim bývá ve znamení filmových festivalů.

Pasaz Lucerna kino 2020

Konání 7. ročníku festivalu filmů z Austrálie a
Nového Zélandu je zatím jeden velký otazník

Všichni víme, že rok 2020 je naprosto odlišný od těch předchozích. Ve všem. Covid ovlivnil život a zaběhnuté skoro už stereotypy ve všech koutech světa. A tak letos nikdo z nás neví, co tento bacil dovolí uskutečnit a co ne.

Ale navzdory všem bacilům světa náš tým pilně pracuje na přípravách letošního ročníku. Jak to nakonec dopadne – to dnes nikdo nevíme. Takový je zkrátka svět roku 2020.

Nebudu úplně prozrazovat, co chystáme a jaké filmy a doprovodný program chceme svým divákům přinést. Určitě sledujte naše stránky www.aussieakiwi.cz

Jedno bych ale mohla alespoň naznačit. Pokud Mr Covid dovolí, abychom mohli být opět v kinech, tak nahlédneme do australské filmové historie.

Začátky filmové tvorby sahají někam do roku 1906 a tématem nemohl být nikdo jiný než Ned Kelly a jeho gang. Vida – další téma před námi. Ale zpět k filmové tvorbě.

V roce 1919 byl natočen film The Sentimntal Bloke. Předlohou filmu se stal román C. J. Dennise.

Když jsem připomněla australskou filmovou historii – tak pro zajímavost – slavný herec Errol Flynn debutoval v roce 1933 ve filmu V brázdě štědrosti. Filmoví fanoušci vědí, o kom píšu. Hrdina filmu Pán sedmi moří! Věděli jste, že tento miláček dam a dívek 30. a 40. let byl Australan?

Sydney Fox Studio 2020

Mám ráda filmy s dobrým koncem. Věřím, že i letošní festival se dočká happy endu, a to v kinech Lucerna a Ponrepo od 13. do 18. listopadu 2020.

Pasáž Lucerna Praha

Všichni si držme palce, ať se vše zase brzy v dobré obrátí
a nás čeká jeden velký HAPPY END


Komentáře