Zcela běžné nebo snad něčím zajímavé je datum 20.10. 2020?

sydney opera

Zcela běžné nebo snad něčím zajímavé je datum 20.10.2020?

Teda, tolik dvojek má toto datum! Mohlo by takovéto číselné seskupení přinést něco zajímavého? Vstupme tedy a přesvědčme se:

Praha 2020

Vidíte, tady v Praze svítilo konečně zase sluníčko, a to bylo hned veseleji na světě. A první „zajímavost" pro radost je tady.

Co takové netradiční jméno jako je Carmen? Jméno divadelní. Přímo operní. Že by tedy byl dnešek ve znamení narozenin kohosi či snad čehosi zajímavého a výjimečného?!

Když už jsem začala v Praze, tak tady ještě chvíli zůstanu. 20.10. slaví narozeniny jedna velmi zajímavá dáma. Osobitá umělkyně. Úžasná paní Hana Hegerová. Co jí popřát? Zdraví, zdraví, zdraví.

Hana Hegerova

Asi nemusím psát, že její občanské jméno je Carmen. A kdo jiný, než právě Carmen nás může přenést do světa opery?

Jedna opera dnes totiž také slaví. Na svém facebooku má tento text:

„Famous 47-year-olds: Heidi Klum, Pharrell Williams, Kate Beckinsale... and the Sydney Opera House!
This year has been quite the ride, but as they say, life begins at 47 - and what better way to ring in another year of existence than preparing for our reopening."

47 let! Takové narozeniny dnes slaví nejen výše uvedení, ale i jedna z nejfotografovanějších budov světa. Symbol nejen Sydney, ale i celé Austrálie. Nádherná, jedinečná budova. Skvělé divadlo. Úžasní lidé.


Zkrátka a dobře naše jedinečná

Sydney Opera House

opera syd 2019

Ano, rok 2020 je skutečně jízda. To mají pracovníci Opery pravdu. 

A tak přejme Opeře nejen znovuotevření, ale hlavně s tím související spokojené účinkující a diváky. Ať nám přinese mnoho zajímavých představení. Ať okouzluje i nadále svou krásou nejen místní, ale také další a další obdivující návštěvníky Sydney.

Sydney Opera House

Podívejte se sem: SydneyOperaHouse

Komentáře