Happy Birthday, our amazing Ash



Ash slaví narozeniny! Vypadá to, že rok 2021 skutečně můžu nazvat „z oslavy na oslavu".

Rychle ale zpět k naší dnešní oslavenkyni. Celým jménem Ashleigh Barty se narodila 24. dubna 1996 v Ipswich v Queenslandu.

Dodávat, že jde o vynikající australskou tenistku, tak to je naprosto zbytečné. Tuto mladou dámu zná celý svět, a asi nejen tenisoví nadšenci.

S tenisem začala ve čtyřech letech.



V juniorské kategorii se stala světovou dvojkou na Wimbledonu v roce 2011.
Pro tenisové fanoušky je ovšem zbytečné vypočítávat všechny její úspěchy.



Přidám jen několik „perliček":

Ash není pouze talentovanou tenistkou, ale je také skvělou hráčkou kriketu. Dokonce, když v roce 2014 přerušila svou tenisovou kariéru, začala hrát kriket za Brisbane Heat. K tenisu se ale naštěstí vrátila.

Po otci Robertovi v žilách Ash koluje aboriginská krev.

V roce 2018 se stala ambasadorem domácího tenisu v Austrálii. Pomáhá hledat potencionální tenisové šampiony mezi domorodým obyvatelstvem.

Nejen sportem ale živ je tenista. A tak např. k správnému nastartování dne Ash potřebuje dobrou kávu, a to v jakékoliv formě (expresso, cappuccino, latte, ...). Se svým kafíčkovým rituálem se ráda podělí s fanoušky na svém Instagramu.



Jak víme, sportovci mají své sponzory. Jakého má Ash? Naprostou australskou legendu. A tou je samozřejmě Vegemite. Jak řekl marketingový manager Vegemite Jacqui Roth, „značka (či společnost, chcete-li) Vegemite je hrdá na to, že již čtvrtým rokem trvá sponzorství a spolupráce s Ash".



Mimochodem ke svým vítězstvím a trofejím Ash 7 února 2021 přidala i tohoto wombata, tj. cenu Yarra Valley Classic Tittle. Gratuluji.


Milá Ash, ještě jednou všechno jen to nejlepší. Hlavně zdraví. A hodně nejen tenisových úspěchů. Happy Birthday!



Omlouvám se za nekvalitní fotografie, které jsem až na 1 pořídila z televize a instagramu. Bohužel na osobní setkání s touto jedinečnou sportovní hvězdou jsem štěstí neměla. Zatím.

Komentáře