Mouka s ušima? Ale kdepak! Tentokrát mouka s receptem!



Kdo zná film Jak utopit Dr. Mráčka, jistě ví, co znamená, když řeknu „mouka s ušima". Vysvětlím, proč jsem si na tuto hlášku z filmu vzpomněla právě dnes. Je to jednoduché. Po letech jsem objevila, že na krabičce od australské mouky je recept.

Recept na další dobrůtku.
A tak podobně jako paní vědkyně ve filmu našla mouku s ušima, já jsem našla mouku s receptem.



Dnes tedy přináším návod na přípravu dobroty zvané:

Lívance z podmáslí

Stačí mít doma několik ingrediencí:
  • 1,5 hrnku mouky
  • 1 lžička sody na pečení
  • ¼ hrnku cukru
  • 2 vejce
  • 1 hrnek podmáslí
Smícháme mouku, sodu a cukr. Oddělíme žloutky, promícháme je s podmáslím a přidáme připravené sypké ingredience. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

Nyní už stačí rozpálit olej na pánvi a dát se do smažení.
Kdo si chce vyhrát, může připravit malé lívanečky.
Jak si je dozdobíme, záleží na chuti každého.


Malé lívanečky s ovocem. Klasika, která nikdy nezklame.


Co byste řekli na lívance s lehce povařenou směsi ovoce s trochou červeného vína?



Nebo jen tak, s oblíbenou marmeládou a čerstvým ovocem:



Další tip: Na kousky nakrájené lívance přelijeme již prověřenou směsí ovoce s vínem. Můžeme ještě dozdobit tvarohem nebo jogurtem, který malinko ochutíme rumem a kávovým sirupem.



Nalákala jsem vás? Mně se už sbíhají sliny.

PS:
Pokud bych příspěvky číslovala, tak věřte nevěřte, tento by se chlubil číslem 150! Stopadesátý článek. To už by mohl být důvod pro malou oslavu. Vlastně proč ne?! Mlsání připraveno. Káva provoněla byt. Co australské víno? V pořádku. Nechybí.

Komentáře