Aussiealbum 14. – E jako Eden



Nasedat! Vypadá to, že máme přímé spojení Praha – Eden. Hurá.



To by bylo skutečně kouzelné spojení. Vlakem z Prahy až do malého nádherného městečka v Austrálii, které nejen svým názvem evokuje ráj.
Pouhých 16 201 km. Trasa by mohla jít nějak takto:


Kouzla jsou ale jen v pohádkách. Ach jo, a my nejsme ani v pohádkové říši princezny Arabely ani v zemi OZ nebo Bradavicích.
To jsem se jen tak zasnila ve vlaku, když mi do oka padla informace o následující stanici. Ta se jmenuje Praha - Eden. A co mohlo právě mě napadnout jiného než, že jde o Eden /čti ídn/ v New South Wales. Přece mě nenapadne něco tak prozaického, jako že příští stanice je Praha a její část Eden. Takže Praha – Eden. Jak přízemní.
Není lepší snít, že jsem ve vlaku a ten mě přenese z Prahy kdesi uprostřed Evropy až na jihovýchodní pobřeží nádherné Austrálie?!



Krásně se mi toto snění hodí do letošní hry s cestováním po Austrálii podle abecedy. Městečko s padnoucím jménem Eden už jsem sice jednou představila. Pamatujete? Vlastně asi před rokem, článek s názvem Cesta do Ráje neboli malý ráj na zemi zvaný (překvapivě) Eden.

Někde jsem četla, že Eden byl dokonce jedním z kandidátů na hlavní město Austrálie.
Slíbila jsem, že se sem určitě zase podíváme. Album fotografií je tedy otevřeno na písmenu E.



Myslím, že jsem minule zapomněla napsat, proč se Eden vlastně takto jmenuje.
Podle mě získalo městečko své jméno právě podle toho, jak je tam krásně. Krásně jako v Ráji. Jenže tak to není.
Své jméno Eden získal v roce 1843 po britském hraběti. Ten se jmenoval George Eden, hrabě z Aucklandu. George Eden byl britský státník. Na jeho počest bylo pojmenováno také největší novozélandské město Auckland. Jeho jméno nese i vyhaslá sopka Mount Eden na předměstí Aucklandu.



Uznejte, že takto nějak by ale Ráj vypadat mohl? Proč by tedy ke svému jménu nemohlo město přijít právě pro tuto podobnost.

Vstupme do Ráje. Welcome to Eden.





















Navnadila jsem vás? Přidali byste se ke mně na kouzelný výlet Praha – Eden?

Komentáře