Aussiealbum 19. – Symbio



Co a jaké fotografie se ukrývají za názvem Symbio?
 
Když napíšu Symbio Wildlife Park, je vše hned jasné. Menší zoo a zvířátka.

Pokud si vybavím mou první návštěvu této zoo, nebo chcete-li Wildlife Parku, tak jestli mě paměť neklame, představovala svým návštěvníkům „pouze" faunu australskou. Což mně ale dokonale vyhovovalo.

K rozšíření myslím došlo po požáru, který tenkrát (hm v kterém jen to bylo roce?) tuto malou krásnou zoo zničil.

Musím doplnit, že ty ničivé požáry byly v době Vánoc v roce 2001. Tzv. Christmas Bushfires 2001 zasáhly oblast Stanwell Park a přes the Princes Highway pokračovaly ve svém pustošení dále na Binners, Symbio, the Hindu Temple a odpoledne postupovaly do průmyslové oblasti čtvrti Helensburgh, … Pro mnoho lidí to vůbec nebyly krásné a klidné Vánoce.


Symbio Wildlife Park je zoologická zahrada, kterou najdeme v čtvrti Helensburgh na jižním předměstí Sydney.



V současnosti jde o Wildlife Park, který svým návštěvníkům představuje, a to zcela zblízka, zástupce nejen australské říše zvířat.



Symbio Wildlife Park, to je 16 akrů pěstěných zahrad, které jsou domovem všech oblíbených australských zvířat, ale také velké škály těch exotických, mezi něž patří gepardi, lemuři, červené pandy, surikaty, malé opice a mnoho dalších.




Symbio vzniklo v roce 1975 jako malý zoo park, který se postupem času rozrostl v mnohonásobně oceněnou a mezinárodně propagovanou zoologickou zahradu.

Svým návštěvníkům přibližuje úžasný svět zvířat.



Každý, kdo Symbio navštíví, má jedinečnou možnost dostat se blízko, přímo na dosah, ke všem oblíbeným australským zvířatům. Pohladit koalu či klokana, udělat si s nimi fotku. Nebo krmit klokany. Kdo by takovým lákadlům odolal?! Já teda ne!




Zejména děti si rády nakrmí a pohladí také domácí zvířata jako např. kozy a ovce v Symbio Farmyard.

K vybavení parku samozřejmě patří piknikové plochy, velké dětské hřiště, nádherné stromy, které v horkých letních dnech poskytnou stín. Nechybí kiosek s občerstvením.

Stín si rádi užívají také zvířecí obyvatelé Wildlife parku.




Teplé sluneční paprsky zase vyhledávají nejrůznější menší či větší ještěrky a krokodýli.




Nechybí ani echidna...



...nebo nádherný dingo.



Myslím, že si zde najde každý to své, jak malí, tak i dospělí návštěvníci.

Je to už ale přece jen nějaký ten pátek, kdy jsem byla v Symbio Wildlife Park naposledy, takže více aktuálních informací najdete na https://symbiozoo.com.au/

Komentáře