DUX Collection Sydney



Řekla bych, že každá země či město má svou charakteristickou vůni. Třeba Austrálie, jak ji vnímám já, to je svěží vůně eukalyptů.
 
Svou zcela typickou a nezaměnitelnou vůni má také Sydney. Není to ale jen aroma mořského vzduchu nebo mnoha rostlin, které zejména na jaře město neuvěřitelně provoní. Pro mě ještě k Sydney a vlastně i k Austrálii patří jedinečná vůně „DUX".

Úvodní fotografie určitě napověděla, co se pod mým soukromým pojmenováním „vůně DUX" skrývá.

Zkrátka, to si jen tak jdete po The Rocks, kocháte se krásou staré Sydney a netradičním pohledem na Harbour Bridge a najednou vás do nosu zlehýnka zašimrá něco milého a příjemného. Odkud asi ta krásná vůně vychází?



Tajemství celé té až mámivé vůně je ukryto za dveřmi s číslem 23. Maličký krámek je plný originálních lahviček, skleniček a krabiček nejrůznějších tvarů a velikostí. A právě v nich je ukryto tajemství té neodolatelně vábivé vůně.



Nepředstavujte si ale takové to až agresivní aroma, které obklopuje každou velkou parfumerii v nákupních centrech. To v žádném případě!

Závoj vůně, do kterého je zahalen obchůdek DUX, je naprosto odlišný. Jeho vůně je čistá a příjemná.



Zcela prozaicky řečeno, na adrese 23 Playfair St, the Rocks, Sydney je rodinný obchod se svíčkami a kosmetickými přípravky, který nese název DUX Collection.

Takto strohý popis se ale k výjimečnému obchůdku, jakým DUX je, vůbec nehodí.

Ovšem na druhou stranu pár faktů by se slušelo doplnit:

Jedná se o rodinný podnik, který vznikl vlastně díky nemoci. Říká se, že všechno zlé je pro něco dobré. Nemoc dcery, což je velmi zlá věc (jedna z nejhorších) dala vzniknout něčemu tak jedinečnému.

Jak sami majitelé uvádějí, obchodní myšlence předcházela touha vytvořit přírodní, čisté, netoxické a bezpečné domácí vůně pro dceru. Lauren trpěla vzácnou nemocí zvanou Telangiectasia. Právě pro ni chtěli vytvořit produkty, které by mohla použít k uvolnění své mysli a těla. Lauren zjistila, že svíčky a jiné věci, které její rodiče začali vyrábět z čistých éterických olejů, jí pomáhají zmírnit stres a úzkosti související s její nemocí.

Své zkušenosti se rodina rozhodla sdílet se svými zákazníky a pomáhat jim cítit se uvolněně, klidně a bez stresu. Všechny výrobky jsou totiž čistě přírodní a naprosto bezpečné.

Více podrobných a zcela fundovaných informací o společnosti a zejména o všech výrobcích najdete zde https://www.duxcollection.com/.



Před lety jsem tento kouzelný krámek objevila při svých toulkách krásnou starodávnou částí Sydney.

Neodolala jsem, vstoupila a rázem jsem se ocitla v naprosto jiném světě. Ve světě až magické a, hmm, jak to výstižně popsat? … a přátelské vůně.



Troufám si říct, že kouzlo tohoto obchůdku nedělá pouze jeho nádherné aroma. Důležitá je také kvalita prodávaných produktů. A ta tady je! Navíc na všem, co zde nabízejí je vidět, že bylo vyrobeno také srdcem.

Krásné a kvalitní výrobky, to je v dnešní době velké plus, možná i zázrak. To nenajdeme všude.

Jenže to pořád není všechno, co dělá tento krámek tak ojedinělým.

Tou třešničkou na dortu jsou neskutečně milí lidé, kteří všechnu tu kvalitní voňavou krásu s láskou nejen vyrábějí ale také osobně prodávají. Ano, i prodávají. V obchůdku se totiž setkáte minimálně s jedním členem rodiny. Někdy, třeba o víkendech, kdy na The Rocks probíhají vyhlášené trhy, je nutné, aby se do prodeje zapojilo rodinných příslušníků více.

Jejich přístup k zákazníkům by mohl sloužit jako manuál pro ostatní obchodníky. Tady si totiž vůbec nepřipadáte jako v obchodě, ale spíše jako na návštěvě u blízkých přátel. Z vlastní zkušenosti vím, že si své návštěvníky pamatují.

A i když budete jen tak okukovat, a nakonec nic nekoupíte, vůbec se nemusíte bát, že by se na vás někdo mračil.

Je pravda, že se dost těžko odolává těm čistým vůním, které jsou ukryty ve svíčkách, parfémech, tělových krémech, ….

Velký výběr, kvalita, milá obsluha. A ještě něco! Vše je naprostý originál a 100 % Made in Australia. Já bych ještě dodala: Made by an amazing family.



Před asi třemi lety jsem do tohoto „mého" obchůdku přivedla kamarádku a od té doby ona i já máme svou oblíbenou vůni. Znalecky nám ji vlastně pomohl vybrat pan majitel. A trefil se dokonale.

Zkoušela jsem i jiné vůně a vybrala bych si! To ne že ne! Jenže nakonec jsem se vždy vrátila k té „mé", která nese poetické jméno Come Away With Me.


Pokud se do Sydney dostanete, rozhodně tento obchůdek navštivte. Věřím, že budete nadšeni a spokojeni.

Troufám si říct, že pokud by někdo se špatnou náladou vstoupil dovnitř, ven by vycházel s úsměvem na rtech. A navíc by si dost možná odnášel krásnou taštičku s nějakou tou originální lahvičkou plnou magických vůní.



DUX Collection Sydney, to jsou produkty vyrobené s láskou z darů australské přírody. Tím je odhaleno i to, proč mám vůni Austrálie spojenu také s tímto obchůdkem. Dnešní povídání jsem klidně mohla nazvat

DUX Collection Sydney = vůně čisté australské přírody.

Kdyby to bylo možné, velmi ráda bych tento článek „zabalila" do voňavého balíčku a vy byste se při čtení mohli nechat hýčkat luxusní vůní, která dokáže navodit pocit klidu, radosti a pohody.

Komentáře