Australské překvapení a malinko tajemný autor

Možná vás, mí milí čtenáři, zklamu. Tím australským překvapením totiž není nic jiného než docela obyčejná černobílá pohlednice, i když s romantickým nádechem.

Co může být tak zvláštního na zdánlivě obyčejném přání?

Uznejte, že docela překvapí, když do České republiky doputuje obálka s pohlednicí „Made in Australia“, na které není žádná typická australská reálie ale fotografie Prahy – ano Prahy.

Na zadní straně pohlednice se kromě toho, že byla vyrobena v Austrálii ještě dočteme, že autorkou tohoto textu pod fotografií je Natasha Kogan

„The magic of your touch will remain with me always“

„Kouzlo tvého doteku zůstane navždy se mnou“

a fotografem je Bernard Rosa.

Kdo je Bernard Rosa?

Snažila jsem se o autorovi této krásné fotografie zjistit něco více. Mé snažení ale velký úspěch nemělo.

Objevila jsem pouze odkazy na jeho knihy a zmínku, že jde o slavného australského fotografa.

U knižního titulu „Guardian Angels“ (by Bernard Rosa) je uvedeno, cituji:

„Guardian Angels is famous photographer, Bernard Rosa's latest release. Filled with beautiful photography, each image has an inspirational quote by some of the world's most famous and respected people. From Princess Diana to Oprah Winfrey, Mother Teresa, Buddha, Michelangelo, Galileo and many more.“

Víme tedy, že nejnovější kniha slavného fotografa Bernarda Rosy s názvem Guardian Angels (Strážní andělé) je plná jedinečných fotografií a citátů slavných osobností.

Přinesla tato má „pátrací akce“ další výsledek?

Objevila jsem také knihu, která se jmenuje „Angelic Dreams“ (Light Heart Productions Pty, Limited, 2001).

Opět cituji: „Are you ready to journey into a world totally dependant on unconditional love? A world where it is natural to dream and expect your dreams to come true? Welcome to a journey into the mystical yet realistic universe that holds the truth of our divinity. The words and images contained in this book interconnect in such a way that you feel you are living an angelic dream. This feel-good book is for everyone. It is a reminder of how powerful we are and teaches us that the angelic realm is an important part of everyday life.“

Záhadný pan autor nás v této knize zavede do světa snů a lásky. Vydáme se, jak je uvedeno, na cestu do mystického, ale realistického vesmíru, v němž je ukryta pravda o našem božství. Slova a obrazy v této knize se prolínají tak, že máme pocit, že žijeme andělský sen. Tato příjemná knížka je, jak se píše, pro každého a je připomínkou toho, jak jsme silní, a učí nás, že říše andělů je důležitou součástí každodenního života.

Proč je sám Bernard Rosa tak utajený netuším. Ale je dost dobře možné, že jen neumím pátrat. Kdo ví.

Možná se teď nevěřícně ptáte, proč jsem do vyhledavače jednoduše nezadala webovou adresu, uvedenou na pohlednici. To bylo samozřejmě první, co jsem udělala. Ovšem po zadání zmíněné webové adresy do vyhledávače se objevila tato strohá odpověď: „Tento web není dostupný“.

Kdybych shrnula těch pár objevených informací, tak Bernard Rosa je slavný australský autor a fotograf.

Pro jeho tvorbu jsou charakteristické osobité fotografie, jejichž hlavním tématem je mystika, tajemno, víly a andělé.

Jedna z jeho knih nese název The secret world of faries (Tajný svět víl). A tajemství a tajemno, jak to vypadá, patří k umělcovu životu.

Bernard Rosa, autor nejen těch dvou krásných fotografií na australském valentýnském přání, totiž stále zůstává zahalen mlhou tajemství. Zkrátka

The mysterious photografher Bernard Rosa.

Vlastně proč ne! Copak musíme všichni o všech všechno vědět? A k umění by špetka tajemství měla patřit.

Za umělce hovoří jeho tvorba. Fotografie Bernarda Rosy byly publikovány v knihách, kalendářích, na plakátech či pohlednicích.

Pokud vás fotografie s motivem Prahy zaujaly a chtěli byste se s tvorbou tohoto australského fotografa seznámit více, podívejte se na jeho Instagram.

https://www.instagram.com/bernardrosacollection/

Ona ta má „pátrací“ akce totiž nakonec zas tak úplně neúspěšná nebyla.

 


Komentáře