Spojením čokolády a červené řepy vznikne dobrota zvaná Red Velvet and cream cheese brownies



Červená řepa je zdravá dobrota. Využití má velké, a to jak při přípravě slaných, tak i sladkých pokrmů. Ostatně moučníky ze zeleniny nejsou ničím neobvyklým.

Červená řepa a čokoláda! To je jedinečná kombinace, které se vůbec nemusíte bát.

Není to poprvé, co přináším recept na moučník připravený právě z červené řepy (více zde Kakao, červená řepa a podmáslí = vynikající muffins).

Kdo miluje brownies a tvarohové moučníky ten si přijde na své. Obojí najde v tomto

Red Velvet and cream cheese brownies


Je to vlastně dezert 2 v 1:

Brownies a „cheesecake“ z čokolády a červené řepy

Co je k výrobě této dobroty potřeba?

250 g uvařené a najemno nastrouhané červené řepy

100 g hořké čokolády

60 g másla

110 g cukru (asi půl hrnku) plus ještě navíc asi ¼ hrnku

1 lžička vanilla extractu

3 celá vejce

100 g pol. mouky

půl lžičky sody na pečení

2 lžíce kakaa

250 g tvarohu

Troubu předehřejeme na 160o C. Formu velkou cca 16 x 26 cm vyložíme papírem na pečení.

Rozpustíme čokoládu s máslem.

Přidáme cukr a po vychladnutí postupně vmícháme 2 vajíčka. Dále mouku smíchanou se sodou a kakao. Nakonec nastrouhanou řepu.

V druhé míse si připravíme tvaroh, cukr a 1 vejce.

Do formy dáme polovinu čokoládového těsta, na něj část tvarohového, a ještě jednou opakujeme.

Pečeme asi 40 minut.

Při přípravě je samozřejmě možné dát jen jednu vrstvu čokoládového těsto a na něj tvaroh. Na chuť dezertu to, jak budeme postupovat při vrstvení, nemá žádný vliv.


Tip: Pokud nemáte po ruce dárek třeba k svátku, proč nepotěšit někoho z přátel či rodiny (speciálně pokud jde o milovníka čokolády) dárkem jedlým, doma připraveným a krásně čokoládovým?!


Od roku 2000 se 13. září slaví Mezinárodní den čokolády, tedy dobroty, kterou má rád snad každý.

Jestli k tomu, abyste mohli mlsat bez výčitek, potřebujete nějakou záminku, tak právě třinácté září je ideální den, kdy si v klidu můžete dát třeba tuto hořkou a náramně dobrou čokoládu.😉


Nebo čokoládo-tvarohový dezert.


Co je čokoláda?

Plod, ve kterém se kakaové boby nacházejí, je ovoce. A jak víme, ovoce je zdravé! Samozřejmě není čokoláda jako čokoláda. Mám na mysli tu kvalitní hořkou s vysokým podílem kakaa, která je i podle odborníků zdravá. Obsahuje totiž velké množství antioxidantů a vlákniny a pozitivně působí na srdce a krevní tlak.

O prospěšnosti červené řepy na naše zdraví je asi zbytečné psát. Jen stručně připomenu, že posiluje imunitu, je to antioxidant, aktivuje tvorbu červených krvinek, má pozitivní vliv na zrak, …

A tvaroh? Ten je mimo jiné zdrojem velkého množství vitamínů a minerálních látek.

Proto obavy stranou. Toto je zdravé mlsání. A mooooc dobré.  😊


 

Komentáře