Vychutnejme si ten nejlepší australský čaj



Jak říká jeden slogan společnosti: Nerada černý čaj je 100% australský a bez pesticidů. Z plantáže do šálku. Nyní v novém kabátě, ale stále stejně skvělá chuť, jakou zákazníci znají a milují již 50 let.
 


Historii dnes již tradiční a oblíbené značky čaje Nerada jsem již zmiňovala, možná si vzpomenete: Nerada Tea Cake.

Čaj této značky na území ČR asi zatím, bohužel, nekoupíme. Škoda. Alespoň já jsem na něj nikde nenarazila. Ale vyzkoušet zajímavé čajové moučníky, tj. dobrůtky připravené nejen k čaji, ale zejména z čaje, to přece můžeme. Jen k tomu musíme použít čaj jiného výrobce.

Dnes přináším další vyzkoušený recept. Věřte, že má stejně skvělou chuť, jako čaj značky Nerada.


Nerada Tea zázvorovo-pomerančový chlebíček s meruňkami

  • 100 g sušených meruněk
  • 250 ml horkého silného černého čaje
  • 50 g zázvoru nebo lžička sušeného
Nasekané meruňky zalejeme černým čajem, přidáme zázvor. Necháme přes noc, aby se všechny vůně a chutě propojily.
  • 440 g mouky
  • 2 lžičky sody
  • 120 g másla
Vypracujeme „žmolenku"
  • 120 g cukru
  • 8 lžic pomerančové marmelády
  • 2 vejce
  • 4 až 6 lžic mléka
Do namočených a vykapaných meruněk přidáme cukr a promícháme.

Vyšleháme vajíčka a přidáme k nim marmeládu, vmícháme připravené meruňky s cukrem, a nakonec předem vypracovanou „žmolenkou". Pokud je těsto tuhé, přidáme zbylý čaj a mléko.

Troubu předehřejeme na 170 °C. Pečeme v chlebíčkové formě asi 50 minut.



Chlebíček je hotov. Teď už zbývá jen se rozhodnout, zda si k němu dáme kávu



nebo čaj?!



Je možné, že venku za okny je právě nevlídný šedivý podzimní nebo zimní den či večer. Potom navrhuji zvolit docela jiný nápoj.

Svařené víno? No ano, proč ne. Ale vyhrává ten, kdo tipoval punč. Pro inspiraci: 
Zimní období chce něco, co zahřeje a zvedne náladu. Takže jedna zimní aktualita aneb „rána zimě“.



Enjoy Australia's finest tea! And yummy Gingered Apricot and Orange Tea Bread!

Ano, nyní už si užijte váš oblíbený čaj nebo kávu (či snad něco ostřejšího?!) a připravený neodolatelně vonící chlebíček.

Komentáře