![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHpqOqCQ4mQhngBH1qXrAw7-8FJQuokpFPtFcnuZbpdooaHFMAAUzVNTkrylqx6WHNGftISsiFSUOpV8izIJamdUKBmvVZLxJcDJ8nWnmybahyYLsC3d7UX3Q931BfClIG_cjwfAuDzBclUDM-CImH93YFKqME1ju8rXj1SQLjO7BeFMyiRKlfnfMY/s16000/1%20%20rhubarb-raspberry-muffins.jpeg)
Rebarbora / Maliny. Zelenina / Ovoce. Rebarbora a maliny / Skvělé spojení chutí, např v lahodných muffins.
Rebarbora je vynikající a velmi zdravá, i když malinko záludná zelenina viz. Elixír zdraví! Přesně tím je neprávem opomíjená rebarbora.
Maliny patří pro svou osvěžující chuť a krásnou vůni k oblíbenému ovoci. Díky vysokému obsahu vitamínů B a C a hořčíku podporují naši imunitu. A podobně jako např jahody stimulují metabolismus. Díky železu a fosforu se podílí na správném fungování srdce a působí i proti stresu a migrénám. A skvěle chutnají!
V Austrálii jsou asi nejoblíbenějším ovocem banány. Z bobulovin (berries) myslím vedou, dle nejrůznějších výzkumů, borůvky. Maliny ale na seznamu oblíbeného ovoce v žádném případě nechybí.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhz9w7TrS_y9hh8dXw6TZj-npBS5IzKwEbYln90u_RJy2PKVJVXB3tAFhXnnHF3GXS0Lsn0B8z_rMoD7K3jdLYMIk5bh9d6EAA248Ht4Lf3_8Itd_ZfdaXKGy9IHZPCF8HOvFM_pgmgtn3bwFoCZod7jrT8e4t3FqCAsYx--qSlC7wjLUUo4j-67o23/s16000/2%20berries.jpeg)
V Austrálii se maliny pěstují zejména v chladnějších oblastech Viktorie a Tasmánie a ve výše položených oblastech Nového Jižního Walesu.
Čerstvé maliny jsou k dostání jak v supermarketech, tak v obchodech s ovocem a zeleninou kdykoli v průběhu celého roku. Maliny jsou ale typickým letním ovocem. Ty, pěstované v Austrálii, nejsou samozřejmě výjimkou. Samozřejmě i tady je jejich hlavní sezonou doba letní, tedy prosinec až únor.
Maliny jsou pro svou nezaměnitelnou chuť a vůni často využívány také při přípravě nejrůznějších dezertů. Objevila jsem jeden zajímavý, který dokonale spojuje kyselejší chuť rebarbory s tou sladkou malinovou.
Muffinky s rebarborou a malinami jsou nejen dobré, ale také snadné na přípravu, která zabere jen malou chvilku.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQ0h04gwOjogq0ut6pS9n1lojkXIm0YmeTyW9jgp4_N8HOFukzUh19kbGdA1nK7zCz3QLQt9PBR27YR9hC4RBccpomvCXtafUzWbu-0ifJtFY8nX_EXUqZ39Z9AvumyVyKa3ndpS6F6uKZ2AXv5-YrsWT_HKSwwdN1V8qjmnozCBiEsEb4LMXrAjvB/s16000/3%20rhubarb-raspberry-muffins.jpeg)
Troubu předehřejeme na 160 °C. Připravíme si formu na 24 malých muffinů nebo 12 velkých.
Smícháme mouku, sodu, sůl, cukr a skořici. Zvlášť smícháme vajíčko, máslo, vanilový extrakt a mléko.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTW7-vcUqVbn5Tf3Pp8cmssuTjIsGIEYFVUe1PwpfnfVkAGsLO_ZpKBltuC1Kup-hrro5uf8y6EZN2ouk4l9_ino0o2zm7GIiVAHgTo9WxNwYRmHDdEAU8UUlpJN363wRtw3oov-jxQMU0o-O83kQ719qIU_m31P9skOE91mCRmD7bXuNyXDDDk6CH/s16000/4%20%20%20%20rhubarb-raspberry-muffins.jpeg)
Muffinky skvěle chutnají ještě vlažné, ale ani vychladnutí jim nic na lahodnosti neubere.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlGvgHMUHrKlDctmZrO1_anSIAhnUDgi1D4NUlYYtPkeQVeaFQ5c8VR7vP1BlKdNg_oS3kfzJxgulqmYtJc_lM3tEmUvkc9k7_MzgXsA_8yLqeSFT3RHaPA-bt2ihtUKq2oQcw6p6rGN_v5fFQ5ukL2IAWZnSPZjTe4zCzmMbALKOrfH_zPm7rWfIM/s16000/5%20muffins.jpeg)
Opravdu velmi snadná a rychlá příprava, že?
Možná nejpomalejší je u tohoto receptu "vkládání" těsta do muffinové formy. Proto pokud se vám nechce zdržovat s plněním formy na muffinky, stačí „šup“ s těstem do chlebíčkové nebo dortové formy. A je hotovo.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGVsNT3PLtQYgvRwxlE38Ak2QiT8_xfZzYFZdpu4qbUBJBNenAnpyolTiWsXHMpOhCC0JkYOmjkPrOBdssd9WuzkOUhF_aYETVuDqv5vAo6yr6RF6JDQq0966-ETS5ZeGg4j3pMaJksqiICawdrjDE-8-GO6s6qsVW5BO2g-HjKVDskKnIOYNRD_Qm/s16000/6%20%20rhubarb-raspberry-loaf.jpeg)
Sezona rebarbory je krátká, proč ale tento jednoduchý a rychlý návod na skvělý korpus nevyužít i na jiný dezert s ovocem. Mně například posloužil pro přípravu koláče s tvarohem, borůvkami a jablíčky. Důkazem, že se i tato kombinace povedla, byla rychlost, s jakou koláč zmizel.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMM70AeW68l0jEYjgXE1Uspsm-zQfK9ynVrV8dzdetQe4skv5ApaRziZZBXJvxrdvP2OCR6VVPThVfpHNac8Dv_0Z2TRXltl546A7pvcrfYM-O9jVtA9vTQNMcYefkhM3usSRhcxcmA1x9G9AAEV5bu3Z_eqla8I1nnwywTv6NPPhb1NfPMZKhmpp2/s16000/7%20cake-with-blueberries.jpeg)
Dobrou chuť! Užijte si letní (nejen) rebarborové mlsání!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijdKK27jdoa0ktHuQA2Ze1OIwQQ37TCTyHkxNVmlvYQQhzlcWLw2hHTfYcBSVBsHBLffB-evJVD-XOn8SKEhEQ__9FOqmUaoKjinOxhXy7Gk6i5S912gDCH_dhR_J3BciwJJ_74mLfyC8DNZcaaSSvFnDz_Zs6W9h1e5PJFK1I6OV_WQivq45nM6sN/s16000/8%20desserts.jpeg)
Enjoy!
Rebarbora je vynikající a velmi zdravá, i když malinko záludná zelenina viz. Elixír zdraví! Přesně tím je neprávem opomíjená rebarbora.
Maliny patří pro svou osvěžující chuť a krásnou vůni k oblíbenému ovoci. Díky vysokému obsahu vitamínů B a C a hořčíku podporují naši imunitu. A podobně jako např jahody stimulují metabolismus. Díky železu a fosforu se podílí na správném fungování srdce a působí i proti stresu a migrénám. A skvěle chutnají!
V Austrálii jsou asi nejoblíbenějším ovocem banány. Z bobulovin (berries) myslím vedou, dle nejrůznějších výzkumů, borůvky. Maliny ale na seznamu oblíbeného ovoce v žádném případě nechybí.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhz9w7TrS_y9hh8dXw6TZj-npBS5IzKwEbYln90u_RJy2PKVJVXB3tAFhXnnHF3GXS0Lsn0B8z_rMoD7K3jdLYMIk5bh9d6EAA248Ht4Lf3_8Itd_ZfdaXKGy9IHZPCF8HOvFM_pgmgtn3bwFoCZod7jrT8e4t3FqCAsYx--qSlC7wjLUUo4j-67o23/s16000/2%20berries.jpeg)
V Austrálii se maliny pěstují zejména v chladnějších oblastech Viktorie a Tasmánie a ve výše položených oblastech Nového Jižního Walesu.
Čerstvé maliny jsou k dostání jak v supermarketech, tak v obchodech s ovocem a zeleninou kdykoli v průběhu celého roku. Maliny jsou ale typickým letním ovocem. Ty, pěstované v Austrálii, nejsou samozřejmě výjimkou. Samozřejmě i tady je jejich hlavní sezonou doba letní, tedy prosinec až únor.
Maliny jsou pro svou nezaměnitelnou chuť a vůni často využívány také při přípravě nejrůznějších dezertů. Objevila jsem jeden zajímavý, který dokonale spojuje kyselejší chuť rebarbory s tou sladkou malinovou.
Muffinky s rebarborou a malinami jsou nejen dobré, ale také snadné na přípravu, která zabere jen malou chvilku.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQ0h04gwOjogq0ut6pS9n1lojkXIm0YmeTyW9jgp4_N8HOFukzUh19kbGdA1nK7zCz3QLQt9PBR27YR9hC4RBccpomvCXtafUzWbu-0ifJtFY8nX_EXUqZ39Z9AvumyVyKa3ndpS6F6uKZ2AXv5-YrsWT_HKSwwdN1V8qjmnozCBiEsEb4LMXrAjvB/s16000/3%20rhubarb-raspberry-muffins.jpeg)
Rebarborové muffins s malinami
- 30 g másla nebo margarinu
- 1 a 1/3 hrnku celozrnné mouky
- 1 lžička sody
- špetka soli
- ¼ hrnku hnědého cukru
- ½ lžíce skořice
- ½ lžičky vanilla extraktu
- 1/3 hrnku mléka
- 1 celé vejce
- 60 g malin nebo jahod
Skvělou náhradou malin mohou být jahody! - ½ hrnku nakrájené rebarbory, kterou podusíme v jablečném džusu
Smícháme mouku, sodu, sůl, cukr a skořici. Zvlášť smícháme vajíčko, máslo, vanilový extrakt a mléko.
Obě směsi smícháme dohromady. Potom přidáme připravenou rebarboru. A nakonec opatrně vmícháme maliny/jahody.
Připraveným těstem naplníme formu na muffiny a pečeme asi 15 až 20 minut.
Připraveným těstem naplníme formu na muffiny a pečeme asi 15 až 20 minut.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTW7-vcUqVbn5Tf3Pp8cmssuTjIsGIEYFVUe1PwpfnfVkAGsLO_ZpKBltuC1Kup-hrro5uf8y6EZN2ouk4l9_ino0o2zm7GIiVAHgTo9WxNwYRmHDdEAU8UUlpJN363wRtw3oov-jxQMU0o-O83kQ719qIU_m31P9skOE91mCRmD7bXuNyXDDDk6CH/s16000/4%20%20%20%20rhubarb-raspberry-muffins.jpeg)
Muffinky skvěle chutnají ještě vlažné, ale ani vychladnutí jim nic na lahodnosti neubere.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlGvgHMUHrKlDctmZrO1_anSIAhnUDgi1D4NUlYYtPkeQVeaFQ5c8VR7vP1BlKdNg_oS3kfzJxgulqmYtJc_lM3tEmUvkc9k7_MzgXsA_8yLqeSFT3RHaPA-bt2ihtUKq2oQcw6p6rGN_v5fFQ5ukL2IAWZnSPZjTe4zCzmMbALKOrfH_zPm7rWfIM/s16000/5%20muffins.jpeg)
Opravdu velmi snadná a rychlá příprava, že?
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGVsNT3PLtQYgvRwxlE38Ak2QiT8_xfZzYFZdpu4qbUBJBNenAnpyolTiWsXHMpOhCC0JkYOmjkPrOBdssd9WuzkOUhF_aYETVuDqv5vAo6yr6RF6JDQq0966-ETS5ZeGg4j3pMaJksqiICawdrjDE-8-GO6s6qsVW5BO2g-HjKVDskKnIOYNRD_Qm/s16000/6%20%20rhubarb-raspberry-loaf.jpeg)
Sezona rebarbory je krátká, proč ale tento jednoduchý a rychlý návod na skvělý korpus nevyužít i na jiný dezert s ovocem. Mně například posloužil pro přípravu koláče s tvarohem, borůvkami a jablíčky. Důkazem, že se i tato kombinace povedla, byla rychlost, s jakou koláč zmizel.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMM70AeW68l0jEYjgXE1Uspsm-zQfK9ynVrV8dzdetQe4skv5ApaRziZZBXJvxrdvP2OCR6VVPThVfpHNac8Dv_0Z2TRXltl546A7pvcrfYM-O9jVtA9vTQNMcYefkhM3usSRhcxcmA1x9G9AAEV5bu3Z_eqla8I1nnwywTv6NPPhb1NfPMZKhmpp2/s16000/7%20cake-with-blueberries.jpeg)
Dobrou chuť! Užijte si letní (nejen) rebarborové mlsání!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijdKK27jdoa0ktHuQA2Ze1OIwQQ37TCTyHkxNVmlvYQQhzlcWLw2hHTfYcBSVBsHBLffB-evJVD-XOn8SKEhEQ__9FOqmUaoKjinOxhXy7Gk6i5S912gDCH_dhR_J3BciwJJ_74mLfyC8DNZcaaSSvFnDz_Zs6W9h1e5PJFK1I6OV_WQivq45nM6sN/s16000/8%20desserts.jpeg)
Enjoy!
Komentáře
Okomentovat