Oslavme ANZAC Day s Anzac biscuits bliss balls



ANZAC Day! Vzpomínka na padlé vojáky, na všechny zbytečně zmařené lidské životy.
 
O tomto velmi významném australském státním svátku jsem psala již několikrát (např. Pětadvacátý duben tentokrát jinak).



Tak si říkám, kéž by se všechny zbraně světa změnily třeba v hudební nástroje! Jako to bylo v úžasném a nadčasovém českém filmu Kdyby tisíc klarinetů. Pamatujete, jak byli mocipáni z této proměny nervózní. Oni už to tak ve svém chudém a zbytečném životě mají. Netěší je, když nemohou posílat lidi umírat a když vidí, že se normální lidé radují a krásně si užívají života.

Řekněte, to by byla paráda, kdyby místo střelby zněla hudba!

Já vím, utopie. Protože co svět světem stojí, vždy se najde nějaký „cockroach", který umí šířit jen zlo.

Pryč ale od cockroaches, tedy švábů zla. Brrrrr.



Co si raději pustit nějakou krásnou hudbu a dát se do přípravy tradičních sušenek, tzv. ANZAC biscuits (viz. ANZAC Day a Anzac sušenky).



Objevila jsem i mnoho netradičních variant, třeba v podobě dortů. Jeden jsem vyzkoušela a na tento recept nedám dopustit (viz. ANZAC Day Cheesecake). Skutečně jednoduchá a rychlá příprava a výsledek stojí za to!

Všechny recepty na Anzac dobroty vždy vycházejí ze základu na přípravu Anzac biscuits. To znamená, že nechybí ovesné vločky, zlatý sirup a kokos.

Nedávno jsem objevila recept na úžasné nepečené Anzac kuličky. Pro jejich přípravu je ale potřeba mít Anzac sušenky, které se do nich přidávají. Pokud nejsou po ruce ty tradiční, možná by mohly stačit i podobné sušenky z ovesných vloček.


Co tedy budeme potřebovat na nepečené Anzac biscuits bliss bolls?

  • 175 g Anzac sušenek (nebo podobných sušenek z vloček)
  • ½ hrnku (40 g) kokosu
  • ½ hrnku (40 g) ovesných vloček
  • 100 g tvarohu
  • 2 lžíce zlatého sirupu
Sušenky rozdrtíme, smícháme s vločkami, kokosem, tvarohem a zlatým sirupem. Nejrychlejší je, když zpracování svěříte kuchyňskému robotu. Ale vůbec není na škodu, když sušenky rozdrtíte a vše ručně smícháte. A věřte, že ruční práce dělaná s láskou je na výsledku vždy znát.
 
Připravenou hmotu dáme alespoň na hodinu do ledničky. Potom pomocí lžičky tvarujeme kuličky.
Připravené kuličky necháme před podáváním dobře vychladit.



V ledničce kuličky vydrží i týden, v mrazáku až 2 měsíce. Ale většinou k tomu mražení ani nedojde, protože jsou vážně moc dobré a rychle mizí.

Oslavme tedy ANZAC Day s těmito Anzac biscuits bliss balls.

Komentáře